;
   
 
Op de foto's en/of afbeeldingen op deze site berusten auteursrechten. Het zonder toestemming van de Historische Vereniging Ni'jluusn van Vrogger
te Nieuwleusen publiceren en verspreiden van deze foto's op Internet (b.v. via Facebook en andere sociale media) is nadrukkelijk verboden.
Voor details (Info.copyright)
Homepage NVV Museumcollectie NVV Zoekresultaat

Zoekresultaat:    2010-     

Aantal gevonden objecten : 6   (uit: 1340)


Uitgebreid zoeken

Klik op object voor vergroting en meer informatie

1. Object: 00025  
Titel:Schilderij
Datering:2015
Beschrijving:Aquarel, ge´nspireerd door de oorlog, schilder J. Brinkman
 

2. Object: 00407  
Titel:Heideboenders of -borstels
Datering:2018
Beschrijving:Heideborstels, gemaakt van heidestruiken. Potten en pannen, emmers en melkbussen werden ermee geschuurd tot ze weer blonken. Zand werd gebruikt als schuurmiddel. Tijdens de schoolbezoeken leren kinderen, samen met een oudere man die de techniek nog beheerst, zelf een heideborstel te maken.
 

3. Object: 00463  
Titel:Herinneringsbekers koninklijk huis
Datering:1898-2020
Beschrijving:16 bekers met afbeeldingen van koninginnen, koning en prinsessen van het Oranje huis, geproduceerd ter gedenking of herinnering aan gebeurtenissen zoals geboorte, trouwdag, regeringsjubileum, troonsafstand of -aanvaarding van koningin Wilhelmina, koningin Juliana, koningin Beatrix en koning Willem Alexander. Ook van prins Bernhard, van prinses Margriet en Pieter van Vollenhove en van prinses Maxima.
 

4. Object: 00629  
Titel:Carolijn middeleeuwse vrouwenfiguur
Datering:2018
Beschrijving:Carolijne geeft een beeld van de kleding uit omstreeks 1350. Zij verblijft sinds 2017 in Museum Palthehof om tijdens de onderwijsprojecten in het kader van de Schat van Dalfsen een link te leggen met de archeologische vondsten in Oosterdalfsen. Alle kleding is handgemaakt door haar naamgeefster Carolien Prins, die nauwgezet de voorbeelden heeft gevolgd van het Archeon museum. Carolijns kleding, uitrusting en de gebruiksvoorwerpen die in haar dagelijkse leven belangrijk waren, zijn gemaakt van natuurlijke materialen, wol, linnen, leer, hout en metaal.
 

5. Object: 00688  
Titel:Speelpak of boxpak
Datering:1970-2010
Beschrijving:Badstof en tricot box-pakken voor baby's en peuters in vrolijke kleuren. Gestreepte lange broek in vrolijke kleuren, fijn om te kruipen en lekker warm door moltonachtige (maar kunststof) binnenkant.
 

6. Object: 02314  
Titel:Jubileumbord
Datering:2011
Beschrijving:Sierbord uitgereikt aan G. Bosman-Geerts ter herinnering aan: 50 jaar lid van het koor "CGZ Door Eendracht Sterk" Nieuwleusen, aangesloten bij de Koninklijke Chr. Zangersbond. Vanwege een schrijffout is dit bord vervangen door een ander exemplaar dat Stien kreeg. Delfts Blauw, handwerk.
 

 

Uitgebreid zoeken

Laatste wijziging binnen getoonde objecten: 26 november 2020