;
   
 
Op de foto's en/of afbeeldingen op deze site berusten auteursrechten. Het zonder toestemming van de Historische Vereniging Ni'jluusn van Vrogger
te Nieuwleusen publiceren en verspreiden van deze foto's op Internet (b.v. via Facebook en andere sociale media) is nadrukkelijk verboden.
Voor details (Info.copyright)
Homepage NVV Museumcollectie NVV Zoekresultaat

Zoekresultaat:    Koninklijk huis   (in veld: Collectie)     

Aantal gevonden objecten : 17   (uit: 1340)


Uitgebreid zoeken

Klik op object voor vergroting en meer informatie

1. Object: 00087  
Titel:Koninginnen van Nederland
Datering:20e eeuw
Beschrijving:4 foto's met koningin Emma, -Wilhelmina, -Juliana, -Beatrix, en prins Hendrik en -Claus; uitgegeven als statie portretten voor openbare gebouwen
 

2. Object: 00088  
Titel:Wilhelmina Helena Pauline Maria koningin der Nederlanden, enz.; Koninklijk huis
Datering:1923
Beschrijving:Wapens van de provincies en hoofdsteden en overzeese gebieden waarover koningin Wilhelmina regeerde. Door de Nieuwe Rotterdamsche Courant aan de abonnees aangeboden t.g.v. het 25-jarig regeingsjubileum (1898-1923.
 

3. Object: 00089  
Titel:Hare majesteit koningin Wilhelmina op den Landstormdag te Barneveld, 1933; Koninklijk huis
Datering:1935
Beschrijving:Reproductie; Vervaardigd naar een schilderij van Willy Sluiter, ter gelegenheid van het huwelijk van prinses Juliana met prins Bernhard. Afgedrukt op papier, geplakt op karton, ingelijst in houten lijst, achter glas. Zie ook: 00385
 

4. Object: 00094  
Titel:Koningin Juliana en prins Bernhard; Koningshuis
Datering:
Beschrijving:Statieportret van koningin Juliana en prins Bernhard, foto Max Koot(1965-1975), zoals die in bestuurskamers van veel openbare gebouwen hing gedurende haar regeringsperiode. .
 

5. Object: 00095  
Titel:Koningin Wilhelmina; Koninklijk huis
Datering:
Beschrijving:Statieportret van koningin Wilhelmina met waaier, van Godfried de Groot. Hing meestal in bestuurskamers van openbare gebouwen.
 

6. Object: 00096  
Titel:Koningin Beatrix en prins Claus; koninklijk huis
Datering:
Beschrijving:Statie portret dat gedurende de regeringsperiode van koningin Beatrix in veel openbare gebouwen hing.
 

7. Object: 00101  
Titel:Stamboom van HKH Juliana Louise (.......) , dochter van HM Wilhelmina
Datering:1926
Beschrijving:Artistiek vormgegeven stamboom met veel heraldische wapens van het huis van Oranje tot en met prinses Juliana, uitgegeven ter gelegenheid van het 20 jarig huwelijksfeest van koningin Wilhelmina (1901-1926, opgenomen is de goudkleurige gipsen lijst. Voorbeeld van kunstnijverheid rond 1925
 

8. Object: 00102  
Titel:Koningin Beatrix; koninklijk huis
Datering:
Beschrijving:Statieportret koningin Beatrix. Tijdens de regeerperiode van een vorstin werden na verloop van tijd nieuwe foto's gemaakt die konden worden gekocht om in overheids- en semie-overheidsgebouwen op te hangen. Kleurenforo in eenvoudige lijst
 

9. Object: 00460  
Titel:Koningin Wilhelmina
Datering:1945
Beschrijving:In zacht hout uitgevoerde buste van koningin Wilhelmina, geplaatst op houten plankje waarin drie munten (uit haar regeringsperiode met haar afbeelding) kunnen worden geplaatst.
 

10. Object: 00463  
Titel:Herinneringsbekers koninklijk huis
Datering:1898-2020
Beschrijving:16 bekers met afbeeldingen van koninginnen, koning en prinsessen van het Oranje huis, geproduceerd ter gedenking of herinnering aan gebeurtenissen zoals geboorte, trouwdag, regeringsjubileum, troonsafstand of -aanvaarding van koningin Wilhelmina, koningin Juliana, koningin Beatrix en koning Willem Alexander. Ook van prins Bernhard, van prinses Margriet en Pieter van Vollenhove en van prinses Maxima.
 

11. Object: 00465  
Titel:Borstbeeld koningin Wilhelmina
Datering:onbekend
Beschrijving:Gipsen borstbeeld koningin Wilhelmina.
 

12. Object: 00466  
Titel:Hoofd Koningin Wilhelmina in brons.
Datering:onbekend
Beschrijving:Bronzen hoofd Koningin Wilhelmina.
 

13. Object: 00467  
Titel:Herinneringsborden koninklijk huis
Datering:onbekend
Beschrijving:Verschillende sierborden uitgegeven als gedenkbord ter herinnering aan feestelijke gebeurtenissen in onze koninklijke familie, waaronder een van beschilderd metaal, de rest is van aardewerk.
 

14. Object: 00468  
Titel:Herinneringstegels Oranjehuis
Datering:onbekend
Beschrijving:Herinneringstegeltjes of gedenktegels uitgegeven ter gelegenheid van feestelijke gebeurtenissen van de koninklijke familie
 

15. Object: 00469  
Titel:Hoofdje Koningin Juliana.
Datering:onbekend
Beschrijving:Hoofdje Koningin Juliana.
 

16. Object: 00479  
Titel:Postkaart album
Datering:onbekend
Beschrijving:Album voor het insteken van prentbriefkaarten. Dit object is voornamelijk gevuld met afbeeldingen van het Koninklijk Huis.
 

17. Object: 02140  
Titel:Theelepeltjes
Datering:onbekend
Beschrijving:Zilveren spaar-, gedenk- of herinneringslepeltjes waarvan 9 exemplaren met verzilverde 1 cent munten met afbeelding van koningin Juliana bovenaan als versiering, en 3 Douwe Egberts lepeltjes met gestileerd streepjesmotief. Lepelvaasje, wit porselein met goud randje en tekst.
 

 

Uitgebreid zoeken

Laatste wijziging binnen getoonde objecten: 11 mei 2020