;
   
 
Op de foto's en/of afbeeldingen op deze site berusten auteursrechten. Het zonder toestemming van de Historische Vereniging Ni'jluusn van Vrogger
te Nieuwleusen publiceren en verspreiden van deze foto's op Internet (b.v. via Facebook en andere sociale media) is nadrukkelijk verboden.
Voor details (Info.copyright)
Homepage NVV Museumcollectie NVV Zoekresultaat

Zoekresultaat:    Kinderwereld   (in veld: Collectie)     

Aantal gevonden objecten : 2   (uit: 1340)


Uitgebreid zoeken

Klik op object voor vergroting en meer informatie

1. Object: 01515  
Titel:Play lok; Speel locomotief; spoorlijnje met trein
Datering:1960
Beschrijving:In dunne kunststof uitgeperst landschap met daarin een spoorlijn, waarover kunststof opwindbare locomotief van boven naar beneden kan rijden. In kartonnen doos. Simpel speelgoed dat in de begintijd van de kunststofproductie als bijzonder werd ervaren. De kunststof breekt heel snel, dus was voorzichtig spelen een must.
 

2. Object: 02226  
Titel:Rammelaar
Datering:1945-1950
Beschrijving:Grappige rammelaar, in de vorm van een mannetje met een hoedje, met een hardhouten kogeltje; uit een hele serie houten “Greiflinge”, kinderspeeltjes die in de periode 1945-1950 zijn bedacht en ontworpen door Hugo Kükelhaus(* 24 maart 1900 in Essen; † 5 oktober 1984 in Herrischried), filosoof, schrijver, tekenaar, meubelmaker en een inspirerend docent voor zijn studenten aan de Werkkunstschule in Münster, thans de Kunsthochschule. Hij woonde destijds in Wamel aan de Möhnesee in het Sauerland. De speeltjes werden door de firma Speel Goed uit Amsterdam geïmporteerd.(Informatie door Jan en Aennchen Elders,studenten van Hugo Kükelhaus).
 

 

Uitgebreid zoeken

Laatste wijziging binnen getoonde objecten: 2 maart 2019