;
   
 
Op de foto's en/of afbeeldingen op deze site berusten auteursrechten. Het zonder toestemming van de Historische Vereniging Ni'jluusn van Vrogger
te Nieuwleusen publiceren en verspreiden van deze foto's op Internet (b.v. via Facebook en andere sociale media) is nadrukkelijk verboden.
Voor details (Info.copyright)
Homepage NVV Museumcollectie NVV Zoekresultaat

Zoekresultaat:    Huishoudelijke voorwerpen   (in veld: Collectie)     

Aantal gevonden objecten : 7   (uit: 1340)


Uitgebreid zoeken

Klik op object voor vergroting en meer informatie

1. Object: 00334  
Titel:SierBord
Datering:
Beschrijving:Porseleinen bord (5 ex), Imari (vanaf eind 17e eeuw kwam het kenmerkende Japanse Imari op de markt, met veel bloemen als versiering. De Imaristijl is herkenbaar aan zijn drie dominante kleuren: het kobaltblauw, het ijzerrood en de witte porseleinen achtergrond. Japans stempel op onderkant + "Gold imari" en "Hand painted".
 

2. Object: 01408  
Titel:Petroleumstellen; Beccon Original 1-pits, 2-pits en 4 pits petroleumstel
Datering:
Beschrijving:Drie exemplaren als voorbeeld van een grotere collectie (ca. 10 ex.) soortgelijke geėmailleerde petroleumstellen,ook bruin en grijs gewolkte exemplaren
 

3. Object: 01429  
Titel:Broodtrommel
Datering:1950 - 1990
Beschrijving:Metalen, geėmailleerde broodtrommel, 2 ex. 1e groen, 2e rood, met afgeronde hoeken en zijkanten, waardoor goed schoon te houden omdat er geen broodkruimels in de hoeken blijven vastzitten; scharnier deksel en sluiting aan voorkant. metalen handvat aan bovenkant deksel.
 

4. Object: 01503  
Titel:Krantenhouder
Datering:ca 1930
Beschrijving:Twee houten krantenhouders om aan de wand op te hangen. 1. Mooie vormgeving van houten achterwand, met koperen klem. 1 Houten achterwand met afgeronde randen en bovenaan rand met snijwerk; met koperen voorblad, met opschrift "Dagbladen" en fraaie rand en hoekmotiefjes. Hing meestal in de woonkamer in de omgeving van de kachel/haard en leunstoel van "heer des huizes".
 

5. Object: 01506  
Titel:Spiegel met kleerborstels
Datering:ca 1930
Beschrijving:Kleine spiegel, met aan metalen haakjes aan weerszijden een kledingborstel met varkensharen, met sierspijkers op houten achterwand bevestigd, die aan de wand in hal of woonkamer werd opgehangen. De houten randen zijn voorzien van motiefjes in houtsnijwerk, kenmerkend voor de jaren dertig van de 20e eeuw.,
 

6. Object: 02003  
Titel:Voorraadbussen koekjes, thee en anders
Datering:1950 - 1990
Beschrijving:Voorraadbussen, zoals ze met inhoud werden gekocht en nadien ook voor andere, soortgelijke etenswaren werden gebruikt, tot ze te roestig werden en dan pas als afval verdwenen, deels gekocht vanwege mooie afbeelding op praktische bussen(set). Fabrikanten probeerden zich van concurrenten te onderscheiden door mooie vormgeving en illustratie als bevestiging van de kwaliteit van hun product. Deze Blikken zijn deels al van voor 2e WO.
 

7. Object: 02005  
Titel:Voorraadbussen koekjes, chocolade, thee en anders
Datering:1950 - 1990
Beschrijving:Voorraadbussen, deels zoals ze met inhoud werden gekocht en nadien ook voor andere, soortgelijke etenswaren werden gebruikt, tot ze te roestig werden en dan pas als afval verdwenen, deels gekocht vanwege mooie afbeelding op praktische bussen(set). Fabrikanten probeerden zich van concurrenten te onderscheiden door mooie vormgeving en illustratie als bevestiging van de kwaliteit van hun product. Blikken zijn deels al van voor 2e WO.
 

 

Uitgebreid zoeken

Laatste wijziging binnen getoonde objecten: 4 september 2020