;
   
 
Op de foto's en/of afbeeldingen op deze site berusten auteursrechten. Het zonder toestemming van de Historische Vereniging Ni'jluusn van Vrogger
te Nieuwleusen publiceren en verspreiden van deze foto's op Internet (b.v. via Facebook en andere sociale media) is nadrukkelijk verboden.
Voor details (Info.copyright)
Homepage NVV Museumcollectie NVV Zoekresultaat

Zoekresultaat:    Historische voorwerpen   (in veld: Collectie)     

Aantal gevonden objecten : 2   (uit: 1340)


Uitgebreid zoeken

Klik op object voor vergroting en meer informatie

1. Object: 02004  
Titel:Voorraadbussen beschuit, koekjes, chocolade, thee, pepermunt en anders
Datering:1950 - 1990
Beschrijving:Voorraadbussen,zoals ze met inhoud werden gekocht en nadien ook voor andere, soortgelijke etenswaren werden gebruikt, tot ze te roestig werden en dan pas als afval verdwenen, deels zonder fabrieksmerk maar met mooie afbeelding op praktische bussen(set). Fabrikanten probeerden zich van concurrenten te onderscheiden door mooie vormgeving en illustratie als bevestiging van de kwaliteit van hun product. Blikken zijn deels al van voor 2e WO.
 

2. Object: 02045  
Titel:Petroleumblikken + schenktrechters
Datering:1930 -1980
Beschrijving:5 Petroleumblikken met schenktuit en met schroefdop afsluitbare vulopening, waarin de petroleumboer, die een- of tweewekelijks huis aan huis met een kar waarop een groot petroleumvat stond zijn waar aan de man bracht, 2 liter schonk. Daarmee kon de huisvrouw het petroleumkoektoestel en de petroleum lamp stoken tot de volgende ronde. En 2 trechters om de petroleum zonder knoeien in de vulopening te kunnen schenken.
 

 

Uitgebreid zoeken

Laatste wijziging binnen getoonde objecten: 11 mei 2020