;
   
 
Op de foto's en/of afbeeldingen op deze site berusten auteursrechten. Het zonder toestemming van de Historische Vereniging Ni'jluusn van Vrogger
te Nieuwleusen publiceren en verspreiden van deze foto's op Internet (b.v. via Facebook en andere sociale media) is nadrukkelijk verboden.
Voor details (Info.copyright)
Homepage NVV Museumcollectie NVV Zoekresultaat

Zoekresultaat:    Dagelijks leven buitenshuis   (in veld: Collectie)     

Aantal gevonden objecten : 10   (uit: 1340)


Uitgebreid zoeken

Klik op object voor vergroting en meer informatie

1. Object: 00464  
Titel:Blikken carbidbusje
Datering:ca 1925
Beschrijving:Bewaarbus voor carbid. Toen fietslantarens nog in gebruik waren was het belangrijk om voor lange afstanden reserve carbid bij de hand te hebben. Dat carbid moest droog bewaard worden. Waarschijnlijk zijn deze, precies in elkaar passende busjes daarvoor gebruikt.
 

2. Object: 00544  
Titel:sierspeld
Datering:onbekend
Beschrijving:Sierspeld zonder tekst, waarschijnlijk als aandenken van brandweer of politie.
 

3. Object: 00663  
Titel:Onbekend voorwerp
Datering:onbekend
Beschrijving:Schietlood, werd door jongens gebruikt om met knallen het Oude jaar uit te schieten. Er werd wat kruit in de loop gestopt en door het tegen een stevige wand of boom te smijten ontstond een kleine knal door de ontploffing. Dit is een verbeterde versie van 02329 hier zit een handvat aan het schietlood. De slagpen word vergrendeld door de ring die aan het handvat zit en door de sleuf van het schietlood past.
 

4. Object: 02083  
Titel:Putemmer
Datering:onbekend
Beschrijving:Emmer of puts van gegalvaniseerd ijzer met metalen hengsel met draai bovenaan, waarin een touwkous ( metalen beschermring tegen slijtage van het touw) past. Het touw, waarvan de uiteinden stevig in elkaar gevlochten zijn, heeft aan het andere eind een metalen haak met bajonetsluiting.
 

5. Object: 02189  
Titel:Wapenstok of karwats
Datering:
Beschrijving:Buigzame, met leer beklede wapenstok, ook wel karwats genoemd of slagwerktuig, dat door de zwiepende beweging flink hard aankwam en pijnlijke striemen veroorzaakte, met leren handriem.
 

6. Object: 02206  
Titel:Rijtuigkruik of wagenstoof
Datering:1900
Beschrijving:Stoof voor plaatsing in een rijtuig of koets, houten vloerplaat met rood koperen bekleding, daarin initialen A.V., daarop vastgemaakt een houten stoof, met ingekerfd initialen H.V., met 5 gaten, koperen hengsel met houten handgreep. Kan omhoog worden weggenomen en dan komt de koperen binnenbak met vijf gaten op dezelfde plek tevoorschijn, en daarin een metalen bak met handvat met houten handvat die eruit geschoven kan worden om met gloeiende kolen te vullen. Is gebruikt door Gerrit van 't Spijker, Oosteinde 10, grootvader van Alie Hulleman.
 

7. Object: 02366  
Titel:Damesschoenen
Datering:Onbekend
Beschrijving:Open damesschoenen, zwart sude.
 

8. Object: 02388  
Titel:Fotocamera
Datering:1975-1980
Beschrijving:Wegwerp fotocamera, waterdicht.
 

9. Object: 02389  
Titel:Fotocamera
Datering:Onbekend
Beschrijving:Kodak "Ektra 22" fotocamera voor gebruik met cassettes.
 

10. Object: 03051  
Titel:Seifer Arizona D
Datering:1970
Beschrijving:Seifer (Duitse handelaar uit Bielefeld) zwanehals toerfiets met gaatjes spatborden,typisch Duits zadel, bandrem en zwarte banden. Torpedo 3-naaf en steco bagagedrager. Tussen de twee schuine buizen zijn twee mannetjes gesoldeerd. Doordat de schuine onderbuis tegen het voorwiel aan ligt heeft dit model een extra wijde instap. Het is de typisch Duitse dames toerfiets
 

 

Uitgebreid zoeken

Laatste wijziging binnen getoonde objecten: 1 mei 2021