;
   
 
Op de foto's en/of afbeeldingen op deze site berusten auteursrechten. Het zonder toestemming van de Historische Vereniging Ni'jluusn van Vrogger
te Nieuwleusen publiceren en verspreiden van deze foto's op Internet (b.v. via Facebook en andere sociale media) is nadrukkelijk verboden.
Voor details (Info.copyright)
Homepage NVV Museumcollectie NVV Zoekresultaat

Zoekresultaat:    Bedrijfsleven   (in veld: Collectie)     

Aantal gevonden objecten : 11   (uit: 1340)


Uitgebreid zoeken

Klik op object voor vergroting en meer informatie

1. Object: 00063  
Titel:Coöperatieve Stoomzuivelfabriek Onderling Belang
Datering:1927
Beschrijving:Foto van de situatie in 1927, waarbij de melkfabriek aan de (nu) Burg. Backxlaan nog uit vier aan elkaar gekoppelde gebouwen bestaat. De oorspronkelijk vrijstaande directeurswoning is tot op de dag van vandaag nauwelijks veranderd.
 

2. Object: 01425  
Titel:Houten mallen voor het aanbrengen van flenzen
Datering:ca 1960
Beschrijving:Houten mallen voor het oprekken van het uiteinde van kunststof buizen, zodat de buis een kraag kreeg die over het uiteinde van een andere buis werd geschoven om de buizen met elkaar te kunnen verbinden/verlengen in een leidingsysteem. Werd gebruikt in de tijd toen de fabrikanten nog geen flenzen, buizen met kragen produceerden. Er werden vaste maten gehanteerd.
 

3. Object: 02223  
Titel:Drinkglazen
Datering:1960-1980
Beschrijving:Drinkglazen met bedrijfs- en herinneringslogo's. Vele jaren gewilde verzamelobjecten, maar door het gewone fabrieksglas ook weer verdwenen. Voor onze collectie interessant vanwege die logo's van: Gemeente 1908-1968 / (opening) Zwembad 1962 / 40 jaar bevrijding 1945-1985 Oranje vereniging en gemeente Nieuwleusen / Dancing Old Timer / Hotel café De Unie /Hotel café restaurant De Viersprong
 

4. Object: 02224  
Titel:Gewichten
Datering:1900
Beschrijving:Koperen gewichten, 9 stuks, van 50 t/m 1 gram, in houten doos, waarschijnlijk uit een apotheek of drogisterij, afkomstig van wijkverpleegster "zuster" Derksen, van haar ouders die een winkel, apotheek of drogisterij hadden.
 

5. Object: 02296  
Titel:Fietsbel
Datering:1930
Beschrijving:Bovenhelft van een metalen fietsbel met in reliëf een klavertje vier en de tekst 'B. Westerik. De Hulst, Brug 6 (het adres van de smid-fietsenhandelaar)
 

6. Object: 02297  
Titel:Onderzetter
Datering:1970
Beschrijving:Set van 6 onderzetters, kunststof op kurk ondergrond, in doorzichtig doosje, met opdruk 'Riek & Johan Kok, AVIA tankstation & klein-warenhuis' (Westeinde 92) zoals in die tijd veel werd uitgedeeld als relatiegeschenk en reclameobject. Na het overlijden van Johan heeft Riek het warenhuis afgestoten en later het tankstation verkocht. Nu is het een onbemand tankstation. Zie voor de geschiedenis van het pand in de Foto-Beeldbank foto nr. 07260
 

7. Object: 02304  
Titel:Bestelboekje kruidenierswaren
Datering:
Beschrijving:Boodschappenboekje van Kruidenierszaak Visscher in Den Hulst, waarin werd opgeschreven welke kruidenierswaren men kocht, of opgaf als bestelling die door de venters thuis werden bezorgd. Het was gebruikelijk dat vaste klanten niet elke keer betaalden als ze iets kochten of lieten bezorgen. Dat gebeurde meestal 1 x per maand. Het boekje bleef bij de klant thuis, of in de winkel, of ging met de venter op en neer en men kon er over en weer op vertrouwen dat er niet mee werd geknoeid.
 

8. Object: 02305  
Titel:Middenstandsvereniging Nieuwleusen
Datering:1964
Beschrijving:Vakantiesluiting 1964 waarop de namen van veel verschillende winkeliers en middenstanders in Nieuwleusen die een tijdsbeeld geven.
 

9. Object: 02306  
Titel:Slagerij J. de Graaf, Meeleweg 26, Nieuwleusen
Datering:1986
Beschrijving:Reclamefolder waarin ook de sinterklaas aktie van de Middenstandsvereniging wordt genoemd.
 

10. Object: 02307  
Titel:Reclamefolder C.A. Stolte
Datering:1970
Beschrijving:Reclamefolder voor huismoeders van warenhuis C.A. Stolte, inmiddels afgebroken en nieuwgebouwd, ca. Backxlaan 320, Nieuwleusen-noord, toen nog Den Hulst. Geeft een goed beeld van het brede assortiment van het warenhuis. Achterop geschreven: Geertje Schrijvers
 

11. Object: 02309  
Titel:Kapper K. Katoele
Datering:1929 en later
Beschrijving:Emaille schildje 'Tabaksvergunning' dat bevestigd was aan de gevel van K. Katoele's kapperszaak, Burg. Backxlaan 11, waar hij ook aan kapper gerelateerde artikelen en rookartikelen verkocht. Uit de betalingsbewijzen blijkt dat hij ieder jaar voor die tabaksvergunning moest betalen, in het begin op het belastingkantoor in Dedemsvaart.
 

 

Uitgebreid zoeken

Laatste wijziging binnen getoonde objecten: 15 juli 2020