;
   
 
Op de foto's en/of afbeeldingen op deze site berusten auteursrechten. Het zonder toestemming van de Historische Vereniging Ni'jluusn van Vrogger
te Nieuwleusen publiceren en verspreiden van deze foto's op Internet (b.v. via Facebook en andere sociale media) is nadrukkelijk verboden.
Voor details (Info.copyright)
Homepage NVV Museumcollectie NVV Zoekresultaat

Zoekresultaat:    Tassen en koffers   (in veld: Categorie)     

Aantal gevonden objecten : 6   (uit: 1340)


Uitgebreid zoeken

Klik op object voor vergroting en meer informatie

1. Object: 00291  
Titel:Damesbeursje of tasje
Datering:1906
Beschrijving:Beugeltasje van zwart fluweel, met goudkleurig borduurwerk met jaartal 1906, onderlangs kralen, vastgenaaid aan zilveren beugel met gegraveerde versiering, drukslot, en metalen rokhaak voor vasthaken aan de rokband.
 

2. Object: 00497  
Titel:Spoormand of eiermandje (3 foto's)
Datering:ca 1910
Beschrijving:Verschillende soorten gevlochten mandjes, ook wel spoormandje of eiermand genoemd, door vrouwen gebruikt als ze boodschappen deden, (met eieren) naar de markt gingen of een dag op reis gingen.
 

3. Object: 00523  
Titel:Soldatenkist met brieven
Datering:onbekend
Beschrijving:Soldatenkist van Hendrik Jan Bijker (15-8-1927 - 5-4-1997), Westerveen 23, in dienstplicht bij 5e reg. g. grenadiers 1947-1950 in Ned. IndiŽ. In de kist zitten o.a. leren riem, metalen spiegeltje, scheerzeephoudertje, brochures betreffende de dienstplicht en alle brieven die hij van familie en kennissen vanuit Nederland in Nederlands-IndiŽ kreeg toegestuurd.
 

4. Object: 02084  
Titel:Koffer
Datering:1925-1930
Beschrijving:Rieten mand of reiskoffer, gevlochten van fijn bamboe in visgraatpatroon, bestaande uit twee losse manden die in elkaar passen, waarbij de ene schuift over de ander mand schuift. Een leren riempje gaat om de koffers heen om de koffer tijdens de reis gesloten te houden; met leren handgreep, op de hoeken soms ook een leren versteviging/ beschermstukjes en op de boven- en onderkant een leren stukje waardoor de leren riem paste. Langwerpig, rechthoekig. Verschillende maten. De leren delen zijn niet op alle koffers aanwezig. De kleur is strogeel.
 

5. Object: 02315  
Titel:Kralentasje met beugelsluiting
Datering:ca 1900
Beschrijving:Met lichtblauwe, donkerblauwe en witte kralen geborduurd tasje/grote beugelbeurs - motief bloemenmand en sterren - met zilveren beugel, met draagring voor de rokhaak voor de hanger om de tas aan de rokboord vast te maken. Werd gedragen bij de klederdracht.
 

6. Object: 02368  
Titel:Damestas
Datering:Onbekend
Beschrijving:Zwarte kunststof damestas met beugel met knipsluiting en gevlochten handvat, zoals heel veel dames in de naoorlogse jaren bij zich droegen als ze goed voor de dag wilden komen en iedere zondag bij zich droegen voor zakdoek, eau de cologne, kerkgeld, pepermuntjes en psalm- en gezangenboek.
 

 

Uitgebreid zoeken

Laatste wijziging binnen getoonde objecten: 11 mei 2020