;
   
 
Op de foto's en/of afbeeldingen op deze site berusten auteursrechten. Het zonder toestemming van de Historische Vereniging Ni'jluusn van Vrogger
te Nieuwleusen publiceren en verspreiden van deze foto's op Internet (b.v. via Facebook en andere sociale media) is nadrukkelijk verboden.
Voor details (Info.copyright)
Homepage NVV Museumcollectie NVV Zoekresultaat

Zoekresultaat:    Sieraden   (in veld: Categorie)     

Aantal gevonden objecten : 8   (uit: 1340)


Uitgebreid zoeken

Klik op object voor vergroting en meer informatie

1. Object: 00277  
Titel:Halsketting
Datering:
Beschrijving:Halsketting met twee snoeren facetgeslepen zwarte glazen kralen (gitten) en zilveren sluiting, die tijdens de rouwperiode werd gedragen bij klederdracht
 

2. Object: 00278  
Titel:Halsketting
Datering:ca 1900
Beschrijving:Zilveren halsketting met 4 kettingen vast gesmeed aan zilveren plaatje met opgelegde siermotiefjes en een slot met 5 koperen opgelegde rondjes als versiering waarin geslepen bergkristal. (zie ook 00279)
 

3. Object: 00279  
Titel:Hanger
Datering:1900
Beschrijving:Hanger voor halsketting, met twee tinten koper, van dun aan elkaar gesmolten koperdraad
 

4. Object: 00281  
Titel:Halsketting
Datering:1970
Beschrijving:Schakelketting; halsketting met bijpassende armband, messing met ingelegd kunststof in twee tinten grijs. Vormgeving past in de jaren zeventig; schijnbaar zwaar metaal, maar licht in gewicht door gebruik van dun metaal en kunststof
 

5. Object: 00283  
Titel:Sierkammen
Datering:
Beschrijving:Drie roodbruine sierkammen in fantasievorm. En met drie lange tanden en bovenaan opengewerkte schulpranden; n met twee lange tanden en bovenaan symmetrisch bloemornament; n met vier korte tanden en bovenstuk met opengewerkte waaiervormige versiering. Gemaakt van kunststof imitatie schildpad. Een haarspeld van imitatie schildpad en glazen steentjes, met metalen klemsluiting.
 

6. Object: 00284  
Titel:Rokverzwaarders of fietsvlinders
Datering:1906
Beschrijving:Rokverzwaarders van ijzer, in de vorm van en beschilderd als vlinders (4 ex). Aan de onderkant zit een klem waarmee de vlinders aan de onderkant van de rok bevestigd konden worden, waardoor tijdens het fietsen de wind de rok niet deed opwaaien. Werden gebruikt in de tijd dat vrouwen voor het eerst mochten fietsen en nog lange rokken droegen.
 

7. Object: 02316  
Titel:Zakhorloge
Datering:ca 1900
Beschrijving:Zakhorloge met verzilverde kast en emaille wijzerplaat, met Romeinse cijfers 1-12 en Arabische cijfers 13 - 24 en minuten wijzer. Met horlogeketting die aan knoopsgat van herenvest werd vastgemaakt.
 

8. Object: 02318  
Titel:Sieraden
Datering:1880-1950
Beschrijving:Mutsenbellen of mutsebellen: 1. zwart bloemmotief van been, 3 cm. 2. Zilver met zwarte git met daaromheen opgelegd sierrandje, 4 cm. Aan de rand van de muts werden gouden mutsebellen gedragen, soms in zwarte lusjes aan de ondermuts vastgezet ter hoogte van het jukbeen. Eind negentiende eeuw kwamen tweedelige bellen in zwang, bestaande uit een rond bovenstukje met een haakje en een druppelvormig onderstuk.
Hangers 1. zilver, rondje met ovale hanger met opgelegd motief, 5cm. 2. zilveren hartje met opengewerkt motief, 2 cm.
broches 1. zilver met uitgestand rozenmotief, 5 cm. 2. Zwarte git met geslepen glaskraaltjes, 5 cm. 3. ronde zwarte git gezet in zilveren sierrand 3 cm
 

 

Uitgebreid zoeken

Laatste wijziging binnen getoonde objecten: 4 mei 2020