;
   
 
Op de foto's en/of afbeeldingen op deze site berusten auteursrechten. Het zonder toestemming van de Historische Vereniging Ni'jluusn van Vrogger
te Nieuwleusen publiceren en verspreiden van deze foto's op Internet (b.v. via Facebook en andere sociale media) is nadrukkelijk verboden.
Voor details (Info.copyright)
Homepage NVV Museumcollectie NVV Zoekresultaat

Zoekresultaat:    Schoolmeubels   (in veld: Categorie)     

Aantal gevonden objecten : 3   (uit: 1340)


Uitgebreid zoeken

Klik op object voor vergroting en meer informatie

1. Object: 00301  
Titel:Lessenaar voor onderwijzer
Datering:
Beschrijving:Houten lessenaar, bruin gelakt, met klepdeksel en plank en voetensteun, ong. 150 cm hoog. Op de lessenaar zit een puntenslijper vast geklemd. Op de tussenplank verschillende soorten glazen inktpotjes en een grote fles voor het vullen van de inktpotjes in de schoolbankjes.
Er kon een hoge stoel achter staan (ook aanwezig in de collectie).
 

2. Object: 00302  
Titel:Schoolbankjes
Datering:
Beschrijving:Schoolbankjes met voetplank, zitplek en lessenaar voor twee leerlingen, gemonteerd aan houten bodembalk links en rechts, die met zwaluwverbinding de bankjes in een vaste opstelling plaatst. 3 exemplaren.Op de bankjes: lei-schrijfplankjes, griffels, houten liniaal.
 

3. Object: 00303  
Titel:Schoolbord
Datering:
Beschrijving:Schoolbord, zwart, waarop met schoolkrijt kan worden geschreven, met 2 borden, die in de tot plafond reikende houten lijsten aan de zijkanten passen en daarin door katrolwerking achter elkaar langs ophoog en omlaag geschoven kunnen worden. Zo kunnen de aantekeningen op het ene bord bewaard blijven terwijl op het andere bord nieuwe aantekeningen worden gemaakt.
 

 

Uitgebreid zoeken

Laatste wijziging binnen getoonde objecten: 21 april 2020