;
   
 
Op de foto's en/of afbeeldingen op deze site berusten auteursrechten. Het zonder toestemming van de Historische Vereniging Ni'jluusn van Vrogger
te Nieuwleusen publiceren en verspreiden van deze foto's op Internet (b.v. via Facebook en andere sociale media) is nadrukkelijk verboden.
Voor details (Info.copyright)
Homepage NVV Museumcollectie NVV Zoekresultaat

Zoekresultaat:    Reclame uitingen   (in veld: Categorie)     

Aantal gevonden objecten : 15   (uit: 1340)


Uitgebreid zoeken

Klik op object voor vergroting en meer informatie

1. Object: 00312  
Titel:Papieren zakken en stempel Ruinemans
Datering:1960-2000
Beschrijving:Pakpapier en papieren zakken met opdruk Hobbycentrum Ruinemans, Backxlaan 21, nog met driecijfer-telefoon nummer (441, later 1441) met daarop producten die verkocht werden en een stempel met firmanaam. De winkel van Wim Ruinemans is geopend op 28 september 1968 en is op 28 februari 2006 gestopt wegens bereiken pensioengerechtigde leeftijd.
 

2. Object: 00433  
Titel:Schild "Erkend Union dealer"
Datering:onbekend
Beschrijving:Metalen schild "Erkend Union dealer".
 

3. Object: 00434  
Titel:Glasplaat "Union rijwielen"
Datering:onbekend
Beschrijving:Spiegelglas met daarop de gekleurde afbeelding met de tekst "Union Rijwielen; Ge rijdt als vanzelf".
 

4. Object: 00442  
Titel:Lichtbak Union bromfietsen
Datering:onbekend
Beschrijving:Glazen lichtbak Union bromfietsen.
 

5. Object: 00443  
Titel:Union reclamebord
Datering:
Beschrijving:Reclamebord voor fietswinkels, glasplaat met achter glas schildering, rood veld met zilverkleurige omlijsting, waarop twee leeuwen die Union-logo vasthouden en tekst Union Rijwielen, U rijdt als vanzelf!
 

6. Object: 00444  
Titel:Union klok
Datering:onbekend
Beschrijving:Relatiegeschenk Union Rijwielen, glasplaat met achterglas schildering met witte klok op batterij op blauwe achtergrond, waarop een fietsende dame en U rijdt als vanzelf!
 

7. Object: 00445  
Titel:Union reclame
Datering:onbekend
Beschrijving:Relatiegeschenk, ronde elektrische klok met Union Logo's in het midden en op de kwartierplekken, op glasplaat met blauw, geel en witte cirkels
 

8. Object: 00447  
Titel:Gevelplaat Union
Datering:onbekend
Beschrijving:Geëmailleerde gevelplaat van dealer voor Union
 

9. Object: 00451  
Titel:Balpen
Datering:ca 1960
Beschrijving:Balpennen met bedrijfslogo's of bedrijfsnamen, uitgedeeld als relatiegeschenk
 

10. Object: 00558  
Titel:Turmac zijdjes
Datering:1930
Beschrijving:De tabaksproducenten gebruikten sigarenbandjes als klantenbinders. Fabrikant Turmac ging nog een stapje verder en stopte “zijdjes” in de dozen; een zijden lapje met een machinaal geborduurde voorstelling van bijvoorbeeld bloemen, vlaggen en vlinders. In 1930 kwam het merk met albums om de zijdjes in te verzamelen. De zijdjes van dit sigarettenmerk werden zo populair dat ze ook wel Turmakjes werden genoemd. Toen de tabakswet van 1930 de koppeling verbood namen fourniturenwinkels de verkoop over.
 

11. Object: 00605  
Titel:Dienblaadje van feestzaal Schoemaker
Datering:ca 1970
Beschrijving:Dienblaadje gemaakt door Hendrik Schoemaker voor Hendrik Schoemaker, eigenaar van horeca De Viersprong, waar het gedurende een aantal jaren regelmatig werd gegeven als relatiegeschenk o.a. aan bruidsparen. Met glasplaat waaronder een ansichtkaart met tekst en foto's.
 

12. Object: 01465  
Titel:Cliche's voor drukwerk Gebr. Muller
Datering:
Beschrijving:Cliche's voor reclamedrukwerk van Molen De Vlijt van de Gebroeders Muller aan de Oosterhulst 19 (nu is daar Groen Caravans) Een cliché wordt gebruikt bij het drukken van illustraties in hoogdruk. Van een tekening of foto wordt een negatief gemaakt, dat wordt aangebracht op een plaat zink of koper waarop een lichtgevoelige laag zit en in een zuurbad gedompeld. De hoge delen die intact blijven kunnen worden afgedrukt.
 

13. Object: 02411  
Titel:Asbak
Datering:1970
Beschrijving:Aardewerk asbakken, wit geglazuurd met blauwe handgeschilderde decoratie en reclame van bedrijven; gebruikt als reclame- en promotiemateriaal.Cafe-restaurant De Unie, familie H. van Voorst. VAMOR rijschool v.d. Berg. De Keyzer Kaas.
 

14. Object: 02412  
Titel:Asbak
Datering:1960
Beschrijving:Glazen asbakken met onder de bodem foto's van winkels en bedrijven en hun adres; gebruikt als reclame- en promotiemateriaal. Cafe Westeinde, W. v.d. Berg. Ruinemans aannemersbedrijf en hobby-centrum. Cafe-restaurant De Viersprong. Kapsalon Bosker (in hetzelfde pand waarin eerder cafe Schiphorst was gevestigd). Cafe Schiphorst.
 

15. Object: 02413  
Titel:Asbak
Datering:1960
Beschrijving:Glazen asbakken met onder de bodem foto's van winkels en bedrijven en hun adres; gebruikt als reclame- en promotiemateriaal. Kapsalon Blok. Woninginrichting Buisman. A. Pinxterhuis, automobiel- en traktorenbedrijf. Radio-TV Westerman. Schuurman schoenen.
 

 

Uitgebreid zoeken

Laatste wijziging binnen getoonde objecten: 11 mei 2020