;
   
 
Op de foto's en/of afbeeldingen op deze site berusten auteursrechten. Het zonder toestemming van de Historische Vereniging Ni'jluusn van Vrogger
te Nieuwleusen publiceren en verspreiden van deze foto's op Internet (b.v. via Facebook en andere sociale media) is nadrukkelijk verboden.
Voor details (Info.copyright)
Homepage NVV Museumcollectie NVV Zoekresultaat

Zoekresultaat:    Opbergblikken, -dozen, -mappen   (in veld: Categorie)     

Aantal gevonden objecten : 6   (uit: 1340)


Uitgebreid zoeken

Klik op object voor vergroting en meer informatie

1. Object: 01429  
Titel:Broodtrommel
Datering:1950 - 1990
Beschrijving:Metalen, geėmailleerde broodtrommel, 2 ex. 1e groen, 2e rood, met afgeronde hoeken en zijkanten, waardoor goed schoon te houden omdat er geen broodkruimels in de hoeken blijven vastzitten; scharnier deksel en sluiting aan voorkant. metalen handvat aan bovenkant deksel.
 

2. Object: 02001  
Titel:Blikken trommels
Datering:
Beschrijving:Trommels voor huishoudelijk gebruik, voor het droog bewaren van aangebroken voorraad thee, koffie, koekjes, cacao, koek, sigaretten. De blikken zijn deels als reclame-product op de markt gebracht.
 

3. Object: 02003  
Titel:Voorraadbussen koekjes, thee en anders
Datering:1950 - 1990
Beschrijving:Voorraadbussen, zoals ze met inhoud werden gekocht en nadien ook voor andere, soortgelijke etenswaren werden gebruikt, tot ze te roestig werden en dan pas als afval verdwenen, deels gekocht vanwege mooie afbeelding op praktische bussen(set). Fabrikanten probeerden zich van concurrenten te onderscheiden door mooie vormgeving en illustratie als bevestiging van de kwaliteit van hun product. Deze Blikken zijn deels al van voor 2e WO.
 

4. Object: 02004  
Titel:Voorraadbussen beschuit, koekjes, chocolade, thee, pepermunt en anders
Datering:1950 - 1990
Beschrijving:Voorraadbussen,zoals ze met inhoud werden gekocht en nadien ook voor andere, soortgelijke etenswaren werden gebruikt, tot ze te roestig werden en dan pas als afval verdwenen, deels zonder fabrieksmerk maar met mooie afbeelding op praktische bussen(set). Fabrikanten probeerden zich van concurrenten te onderscheiden door mooie vormgeving en illustratie als bevestiging van de kwaliteit van hun product. Blikken zijn deels al van voor 2e WO.
 

5. Object: 02005  
Titel:Voorraadbussen koekjes, chocolade, thee en anders
Datering:1950 - 1990
Beschrijving:Voorraadbussen, deels zoals ze met inhoud werden gekocht en nadien ook voor andere, soortgelijke etenswaren werden gebruikt, tot ze te roestig werden en dan pas als afval verdwenen, deels gekocht vanwege mooie afbeelding op praktische bussen(set). Fabrikanten probeerden zich van concurrenten te onderscheiden door mooie vormgeving en illustratie als bevestiging van de kwaliteit van hun product. Blikken zijn deels al van voor 2e WO.
 

6. Object: 02046  
Titel:Voorraad trommels
Datering:1900 -1925
Beschrijving:Blikken trommels voor het droog bewaren van beschuit en koek. Rechthoekig met scharnieren, rond gebogen deksel, zwart gelakt, met op sommige een (deels weggesleten) bloemmotief, sluiting aan voorzijde en handgreep bovenop het deksel.
In het kleinste trommeltje werden steken (harde stroopsnoepjes)bewaard. Steek'ntrommegien in dialect.
 

 

Uitgebreid zoeken

Laatste wijziging binnen getoonde objecten: 11 mei 2020