;
   
 
Op de foto's en/of afbeeldingen op deze site berusten auteursrechten. Het zonder toestemming van de Historische Vereniging Ni'jluusn van Vrogger
te Nieuwleusen publiceren en verspreiden van deze foto's op Internet (b.v. via Facebook en andere sociale media) is nadrukkelijk verboden.
Voor details (Info.copyright)
Homepage NVV Museumcollectie NVV Zoekresultaat

Zoekresultaat:    Muziekinstrumenten, bladmuziek   (in veld: Categorie)     

Aantal gevonden objecten : 5   (uit: 1340)


Uitgebreid zoeken

Klik op object voor vergroting en meer informatie

1. Object: 00380  
Titel:Accordeon
Datering:1850-1900
Beschrijving:Accordeon Het instrument is een Handharmonika, gebouwd tussen 1850 1900 bij de Firma Gessner in Maagdenburg aan de Elbe, verkocht via de Fa. Stukenbrok in Einbeck (Neder-Saksen), net als de heren Van den Berg (Union)een fietsenfabriek en handelaar in allerlei spullen, zoals muziekinstrumenten, grammofoonplaten en naaimachines. Later ging de fabriek HWE, Heidemann Werke Einbeck heten. Stuk Nr. 1380. Een zelfde type accordeon is te zien in het Deutsche Harmonikamuseum, de verzameling Hohner. (Bron info: Lambert Likkel)
 

2. Object: 02120  
Titel:Vaandel van De Broederband
Datering:ca 1925
Beschrijving:Vaandel van de Christelijke muziekvereniging De Broederband Nieuwleusen, opgericht in 1925. De versiering op een zwart fluwelen ondergrond bestaat uit een voorstelling en tekst geborduurd in zijde-, goud- en zilverdraad, met franje, kwasten en koorden.
Het vaandel hangt met vijf lussen aan de horizontale vaandelstok, aan de bovenzijde van de draagstok, die doorloopt naar boven en de kroon met medailles draagt die op concoursen zijn gewonnen. Het vaandel is het gezicht van een vereniging en wordt met trots meegedragen als het muziekkorps buitenshuis optreedt. De vaandeldrager draagt een leren schouderriem waarin de draagstok steunt.
 

3. Object: 02375  
Titel:Grammofoon
Datering:Onbekend
Beschrijving:Antieke grammofoon, merk "Columbia".
 

4. Object: 02376  
Titel:Grammofoon
Datering:Onbekend
Beschrijving:Stereo grammofoon (pickup), merk "Aristona".
 

5. Object: 02378  
Titel:Grammofoonplaten in koffer
Datering:Onbekend
Beschrijving:Platenkoffer voor 78-toeren grammofoonplaten
 

 

Uitgebreid zoeken

Laatste wijziging binnen getoonde objecten: 4 september 2020