;
   
 
Op de foto's en/of afbeeldingen op deze site berusten auteursrechten. Het zonder toestemming van de Historische Vereniging Ni'jluusn van Vrogger
te Nieuwleusen publiceren en verspreiden van deze foto's op Internet (b.v. via Facebook en andere sociale media) is nadrukkelijk verboden.
Voor details (Info.copyright)
Homepage NVV Museumcollectie NVV Zoekresultaat

Zoekresultaat:    Kunstnijverheid   (in veld: Categorie)     

Aantal gevonden objecten : 5   (uit: 1340)


Uitgebreid zoeken

Klik op object voor vergroting en meer informatie

1. Object: 00031  
Titel:Nieuwleusen 1681
Datering:
Beschrijving:In hout gegraveerde kaart van Nieuwleusen, situatie 50 jaar na aanvang ontginning van het Oosterveen.1681.
 

2. Object: 00057  
Titel:Religieuze gedichten ingelijst
Datering:
Beschrijving:Als prent uitgegeven religieuze gedichten, met kunstzinnige vormgeving. ingelijst voor aan de wand in de woonkamer, ter vermaning en fraaie aankleding.
 

3. Object: 00058  
Titel:Huwelijksgeschenken
Datering:
Beschrijving:Op zwart fluweel geschilderde wensen en vermaningen ter gelegenheid van een huwelijksfeest, die een echtpaar als bewijs van sociale verbondenheid graag aan de wand hing. "Ter herinnering aan uw 30-jarige echtvereniging" (uit de lijst), "Gedenk den weg in welken de Here U deze 25 jaar geleid heeft" (uit de lijst, glas kapot), "Dat de Heere Uw Huwelijk bekrone met Zijn rijkste zegen"Rij 5, "Ter herinnering aan Uw Huwelijksfeest" (uit de lijst, lijst kapot). Rij 5
 

4. Object: 00059  
Titel:Spreuken als wanddecoratie
Datering:
Beschrijving:Spreuken en aanbevelingen in kunstzinnige presentatie, ter bevestiging van een levensvisie als wanddecoratie in menige woonkamer aanwezig. "Bid zonder ophouden", Waar liefde woont, gebiedt de Heere Zijn zegen", Eigen haard, is goud waard", "Geloof in den Heere Jezus Christus en gij zult zalig worden", "Looft den Heere want Hij is goed"
 

5. Object: 00060  
Titel:Spreuken als wanddecoratie
Datering:
Beschrijving:Spreuken en aanbevelingen in kunstzinnige presentatie, ter bevestiging van een levensvisie als wanddecoratie in menige woonkamer aanwezig. "De Heere is mijn Herder", "De Heere verheffe Zijn aangezicht over U en geve U vrede", "Waar liefde woont, gebiedt de Heere zijn Zegen", "Waar liefde woont, gebiedt de Heere zijn Zegen!", Niet klagen maar dragen, en bidden om kracht"
 

 

Uitgebreid zoeken

Laatste wijziging binnen getoonde objecten: 4 mei 2020