;
   
 
Op de foto's en/of afbeeldingen op deze site berusten auteursrechten. Het zonder toestemming van de Historische Vereniging Ni'jluusn van Vrogger
te Nieuwleusen publiceren en verspreiden van deze foto's op Internet (b.v. via Facebook en andere sociale media) is nadrukkelijk verboden.
Voor details (Info.copyright)
Homepage NVV Museumcollectie NVV Zoekresultaat

Zoekresultaat:    Foto's   (in veld: Categorie)     

Aantal gevonden objecten : 4   (uit: 1340)


Uitgebreid zoeken

Klik op object voor vergroting en meer informatie

1. Object: 00064  
Titel:Nieuwleusen anno 1900
Datering:1900
Beschrijving:Vier foto's van drie gebouwen rond het kruispunt Oosteinde-Westeinde-Dommelerdijk-Burg. Backxlaan, in de volksmond de Viersprong genoemd. 1 en 4 de Grote kerk, 2 smederij er tegenover, 3 Witte pastorie aan het Westeinde naast de kerk, waar nu de parkeerplaats is.
 

2. Object: 00065  
Titel:Scholen in Nieuwleusen
Datering:
Beschrijving:Vijf foto's in lijst. 1 Huishoudschool De Olmen, Oosteinde. 2 OLS, Westeinde/Ruitenveen; na de komst van het christelijk onderwijs gingen steeds meer kinderen naar de CLS Westeinde, dichter bij de dorpskern, en werden lokalen van dit gebouw ook gebruikt voor het CLS. Daar is nu Het Kompas de voortzetting van. 3 CLS in Den Hulst. In de aanbouw was lange tijd een huishoudschool en de Mulo is er enige tijd in gevestigd. 4 OLS Oosteinde. 5 OLS in Den Hulst 5 OLS Den Hulst, afgebroken, nu is daar bedrijf BAM. 6 OLS de Meele 7 CLS de Meele
 

3. Object: 00076  
Titel:Molen Den Hulst
Datering:1900
Beschrijving:Molen in Den Hulst nabij Sluis 3 van Wilhelmus van den Berg. De molen brandt in 1910 af. Op de resterende onderbouw wordt een nieuwe korenmolen gebouwd. Die is niet meer intact als zijn zoon Wilhelmus Jr. eigenaar wordt. In 1921 gekocht door de Cop Landbouwvereniging. Er worden pakhuizen aangebouwden de molen wordt vervangen door een hoge silo. Het pand is ca. 1990 aangekocht door Brinkman en in 2017 gekocht door de BAM. Die heeft de gebouwen afgebroken voor uitbreiding en nieuwbouw.
 

4. Object: 00110  
Titel:Westeinde met spieker familie Palthe en 't Witte Peerd
Datering:1910
Beschrijving:Reproductie van een olieverfschilderij. Impressie van de linkerkant van het Westeinde, gezien vanaf de Grote kerk, toen er nog een sloot met daarover wit geschilderde bruggetjes tussen de huizen en de straat was. Gulia Palthe staat achter de omheining van haar huis, met daarachter caf het Witte Peerd. De grote eikenbomen waren ook haar eigendom en ze legde bij testament vast dat die niet mochten worden gekapt.
 

 

Uitgebreid zoeken

Laatste wijziging binnen getoonde objecten: 1 februari 2019