;
   
 
Op de foto's en/of afbeeldingen op deze site berusten auteursrechten. Het zonder toestemming van de Historische Vereniging Ni'jluusn van Vrogger
te Nieuwleusen publiceren en verspreiden van deze foto's op Internet (b.v. via Facebook en andere sociale media) is nadrukkelijk verboden.
Voor details (Info.copyright)
Homepage NVV Museumcollectie NVV Zoekresultaat

Zoekresultaat:    Beeldhouwwerk, vazen, borden   (in veld: Categorie)     

Aantal gevonden objecten : 37   (uit: 1340)

Getoond wordt object : 1 t/m 30


Uitgebreid zoeken

Zoekresultaat verdeeld over 2 pagina's, met elk (max.) 30 objecten:

1   2       Volgende       Eind

Klik op object voor vergroting en meer informatie

1. Object: 00335  
Titel:Sierbord
Datering:
Beschrijving:Fraai, groot bord, geglazuurd aardewerk met vogels op bloesemtakken en rand met bloemmotieven, geschilderd met verschillende tinten blauw, en donkerrood met hier en daar iets lichtgroen. Geen merk aanwezig.
 

2. Object: 00336  
Titel:Siervaas
Datering:
Beschrijving:Porseleinen vaas, Imari (vanaf eind 17e eeuw kwam het kenmerkende Japanse Imari op de markt, met veel bloemen als versiering. De Imaristijl is herkenbaar aan zijn drie dominante kleuren: het kobaltblauw, het ijzerrood en de witte porseleinen achtergrond. Het geheel is aangekleed met goud. Japans stempel op onderkant + "Gold imari" en "Hand painted".
 

3. Object: 00465  
Titel:Borstbeeld koningin Wilhelmina
Datering:onbekend
Beschrijving:Gipsen borstbeeld koningin Wilhelmina.
 

4. Object: 00466  
Titel:Hoofd Koningin Wilhelmina in brons.
Datering:onbekend
Beschrijving:Bronzen hoofd Koningin Wilhelmina.
 

5. Object: 00469  
Titel:Hoofdje Koningin Juliana.
Datering:onbekend
Beschrijving:Hoofdje Koningin Juliana.
 

6. Object: 00538  
Titel:Lepelrekje met zes lepeltjes
Datering:1945-1955
Beschrijving:Lepelrekje met houtsnijwerk, met 6 zilveren lepeltjes, gemaakt in Ned.IndiŽ voor de souvenirmarkt en meegenomen door militairen bij terugkeer naar Nederland.
 

7. Object: 00541  
Titel:Been-siersnijwerk
Datering:1945-1955
Beschrijving:Been-siersnijwerk met vrouwenfiguur en bloemmotief, gemaakt uit een runderbot, een geliefd souvenir dat uit Ned.IndiŽ (Bali) door militairen meegenomen werd bij terugkeer naar Nederland.
 

8. Object: 01478  
Titel:Sierbord
Datering:
Beschrijving:Bord met bruin en beige sierranden. Achterop: Tancrede. Maastrichr, Peter Regout nr. 12. Ingebakken: 32 F.
 

9. Object: 02088  
Titel:Kaststel
Datering:1970
Beschrijving:Klokkenstel, klok met twee vazen, ook wel klokstel genoemd, vanwege het uurwerk dat in de middelste van de drie vazen is aangebracht. Driedelig, middelste vaas gesloten en groter dan de twee open vazen, waarin vaak pauwenveren als extra decoratie werden geplaatst. Stonden op middelhoge kast of schoorsteenmantel. Delfts blauw met traditioneel bloemmotief, toegepast en populair tot ver na de oorlog.
Kwaliteit: goed
 

10. Object: 02096  
Titel:Vaas van een kaststel
Datering:onbekend
Beschrijving:Dekselvaas, met buik, op voorkant een landschap met zeilschip en molen, porselein, Delfts blauw, gemerkt: 2/Delft dec 501. Is bedoeld als middelste vaas behorend tot een kaststel. Een kaststel wordt boven op een hoge kast of kabinet geplaatst; de dekselvaas staat meestal tussen 2 hoge rechte vazen, waarvan slechts 1 in de collectie aanwezig is.(zie 02097) Deze hoge vaas heeft een passend landschap maar een andere randversiering.
 

11. Object: 02097  
Titel:Vaas van een kaststel
Datering:onbekend
Beschrijving:Hoge vaas behorend tot een kaststel. Delfts blauw, gemerkt: 2/Delft dec 501 G. Een kaststel wordt boven op een hoge kast of kabinet geplaatst. Deze hoge rechte vaas met als decoratie een landschap met een kasteel aan het water, hoort bij de dekselvaas (nr 02096) in de collectie. De vaas heeft andere randversiering.
 

12. Object: 02098  
Titel:Sierbord
Datering:onbekend
Beschrijving:Bord met Chinees motief, boom met bloeiende takken, gestileerde randen, grijs met geel en goud daartussen bloemmotiefjes. Op achterkant: Adams Ironstone Indiantree WAQS Porselein.
 

13. Object: 02099  
Titel:Sierkom
Datering:onbekend
Beschrijving:Kom met motieven in Chinese stijl, pioenrozen met vlinders in randen groen, geel, roze, goud en zwart. Buitenkant in dezelfde sfeer gedecoreerd.
 

14. Object: 02100  
Titel:Sierbord
Datering:1920
Beschrijving:Adams wandbord 'Chinese Bird blue with colour', W. Adams & Co (Tedworth Crown Semi-Porcelain) Tunstall (Stoke-on-Trent) Engeland. Het bord zelf stamt uit de jaren twintig maar het Chinees patroon is in 1780 al gebruikt door Adams. De blauwe afdruk is machinaal gemaakt en de kleuren zijn met de hand geschilderd. Middenin een vogel met bloemenmand en rand met 2x2 Chinese tafereeltjes en bruine geschubde rand. Op achterkant: R Nr 523294. Het stuk is in een prachtige staat, behalve dat er aan de onderkant van de rand een chipje af is. Van boven of van de zijkant is dit nauwelijks of niet te zien.
 

15. Object: 02101  
Titel:Sierbord
Datering:
Beschrijving:Bord van geglazuurd aardewerk met donkerrode decoratie. Middenin stierenvechters in arena. Motief komt in de rand terug, afgewisseld met bloemmotief. Op achterkant: Maastricht, leeuwtje. Stierengevecht.
 

16. Object: 02119  
Titel:Sierbord met Gemeentewapen
Datering:
Beschrijving:Sierbord met gemeentewapen van de gemeente Nieuwleusen, omringd met bloemenrand, geproduceerd door Tichelaar Makkum
 

17. Object: 02128  
Titel:Sierbord Union
Datering:
Beschrijving:Sierbord, geglazuurd aardewerk met Delftsblauw decoratie en Union Dedemsvaart Gedep. embleem. In grotere oplage geproduceerd en als relatiegeschenk uitgedeeld.
 

18. Object: 02129  
Titel:Union Kapitein sierbord
Datering:1954
Beschrijving:Sierbord 'Kapitein', in "mei 1954 aangeboden door Motorrijwielfabriek Kapitein bij de opening der nieuwe fabriek". In 1965 ging Kaptein samenwerken met Union, waardoor de Samenwerkende Rijwiel- en Motorindustrie Unikap N.V. ontstond. Union stopte met de eigen bromfietsproductie en importeerde de Kaptein Mobylette bromfiets uit Frankrijk. In 1973 werd de samenwerking weer ontbonden en stapte de laatste Van den Berg ook uit de directie van het bedrijf.
 

19. Object: 02130  
Titel:Sierbord
Datering:1836
Beschrijving:Bord van geglazuurd aardewerk met donkerrode decoratie met vlekken kleur groen, blauw en geel toegevoegd. Middenin ruiterstandbeeld voor tempel. Op achterkant: Maastricht, P. Regout OriŽnt A 1836. Ingebakken F 9Ĺ . Dit decor is gebruikt van 1859 tot 1899 en het gebruikte merk tot 1880.
2 exemplaren.
 

20. Object: 02131  
Titel:Sierbord
Datering:onbekend
Beschrijving:Wandbord wit porselein met blauwe decoratie en tekst Rust Roest.
Achterkant: 3 x bloemmotiefjes in blauw.
 

21. Object: 02134  
Titel:Sierbeeldje
Datering:onbekend
Beschrijving:Beeldje van schilder aan het werk, van geglazuurd aardewerk met kleuren lichtblauw, wit en grijs. Geen merk.
 

22. Object: 02135  
Titel:Sierbeeldje
Datering:onbekend
Beschrijving:Beeldje van timmerman zittend aan het werk, van geglazuurd aardewerk met kleuren lichtblauw, wit en grijs. Geen merk.
 

23. Object: 02145  
Titel:Sierkom
Datering:
Beschrijving:Kabinetkommen, 2 ex. sierkommen op voet voor bovenop kabinet, aardewerk met in twee tinten blauw rand versiering rond bloemmotieven
 

24. Object: 02146  
Titel:Sierkom
Datering:1950
Beschrijving:Vijf sierkommen, porselein, handgeschilderd imari stijl met afbeelding van bloemen en een pauw of paradijsvogel, in zwart, groen, bladgoud, merk Saji, Japan - voor op een kabinet of andere hoge kast
 

25. Object: 02147  
Titel:Siervaas en sierkan
Datering:1930
Beschrijving:Plateelvazen met bloemmotief decoratie op ondergrond van bruin overgaand in groen, oorvaas op hoekige sokkel met ribbeltjesranden en boven reliŽf decoratie. 1364 op bodem. Hoog 26 cm, doorsnee 11 cm. Quasi-schenkkan op ronde voet en bovenaan in bruin reliŽf decoratie, Art Deco,1884, 3 op bodem. hoog 25 cm, doorsnee 13 cm.
 

26. Object: 02148  
Titel:Wandborden
Datering:
Beschrijving:Negen Goldimari wandborden, handpainted met Chinees teken, + 1 iets kleiner exemplaar met dezelfde motieven.
 

27. Object: 02149  
Titel:Vaas van kaststel
Datering:1930
Beschrijving:Opaline vaas met bloemdecoratie en sentimentele voorstelling met engeltje op groen witte ondergrond. Opaline is door mensen gemaakt steen-glas met een melkwitte kleur. Dit type vaas werd als set gemaakt en rond 1900 vaak als huwelijksgeschenk gegeven. De vazen waren bedoeld om te pronken op kast of schoorsteenmantel en omdat ze licht van gewicht zijn, werd er wit zand in gedaan om de vaas meer gewicht te geven, zodat hij bij trilling van de ondergrond niet zo snel omviel en brak. De vazen waren populair om te geven omdat ze goedkoper waren dan een aardewerk- of porselein kaststel.
 

28. Object: 02153  
Titel:Fruitschaal
Datering:1970
Beschrijving:Tinnen fruitschaal op traditionele wijze vormgegeven met drie gewelfde pootjes en sierrand met vijf inkepingen, was rond 1970 in de na-oorlogse periode van weer toenemende welvaart een geliefd cadeau voor huwelijksjubilea e.a. De kwaliteit van het tingehalte bepaalde de prijs. Op bodem engeltje als merkteken
 

29. Object: 02159  
Titel:Kandelaars
Datering:ca 1850
Beschrijving:Een stel (2 ex.) tinnen kandelaars, geverfd met dof zwart waarop in goudkleur gestyleerde sierranden en in goud met bruin onderaan een lieflijk landschap van boer met vee. Nederlands, vroege Biedermeier periode.
 

30. Object: 02190  
Titel:Wandbordje
Datering:1936
Beschrijving:Koperen wandbordje op houten ondergrond met spijkergaatjesversiering en inscriptie. Mooi staaltje van huisvlijt. Haastige spoed is zelden goed, 1936. Huwelijkscadeau, 1 van set van 2, Hoort bij: Zie 02191.
 

 

Uitgebreid zoeken

Zoekresultaat verdeeld over 2 pagina's, met elk (max.) 30 objecten:

1   2       Volgende       Eind

Laatste wijziging binnen getoonde objecten: 10 september 2020