;
   
 
Op de foto's en/of afbeeldingen op deze site berusten auteursrechten. Het zonder toestemming van de Historische Vereniging Ni'jluusn van Vrogger
te Nieuwleusen publiceren en verspreiden van deze foto's op Internet (b.v. via Facebook en andere sociale media) is nadrukkelijk verboden.
Voor details (Info.copyright)
Homepage NVV Museumcollectie NVV Zoekresultaat

Zoekresultaat:    Bankiers en verzekeraars   (in veld: Categorie)     

Aantal gevonden objecten : 3   (uit: 1340)


Uitgebreid zoeken

Klik op object voor vergroting en meer informatie

1. Object: 00083  
Titel:Lubbert Hengeveld (1899-1966)
Datering:
Beschrijving:Lubbert Hengeveld was (directeur?) kassier van de Boerenleenbank Foto ook aanwezig, nr. 04976 in Foto-Beeldbank.
 

2. Object: 00355  
Titel:1960 Raiffeisenbank
Datering:1960
Beschrijving:Glas in lood raam afkomstig uit het Coöp. Boerenleenbankgebouw aan de Raiffeisenstraat, daar aangebracht ter gelegenheid van de opening in 1960. In 2000, toen het Rabo-bankgebouw werd verkocht, is het raam geschonken aan het museum. Het nieuwe gebouw dat toen werd betrokken is, na vertrek van de bank uit Nieuwleusen, gekocht door de gemeente en verbouwd en uitgebreid en is nu het hart van “De Spil”. (Zie Foto-Beeldbank nr. 04960 en 04977)
 

3. Object: 02127  
Titel:Melkbus
Datering:1975
Beschrijving:Melkbus met naam Vecolac (fabriek) en koperen busnummer, corresponderend met lidnummer van de bij de coöperatieve zuivelfabriek aangesloten boer. Na de komst van de melktank was de melkbus beschilderd lange tijd een geliefd voorwerp. Deze bus is beschilderd door Gerrit Brinkman, die ook de scheepszwaarden in onze collectie beschilderde. De beschilderde bus is geschonken aan de Rabobank, met een begeleidende brief: "Geacht bestuur en Directie. Namens de gezamenlijke landbouworganisaties in Nieuwleusen OLM, CBTB en de PJGO van harte geluk gewenst met de heropening van het prachtige gebouw. Wij hopen dat het functioneel een aanwinst voor onze gemeenschap zal zijn. Wij hebben voor deze gelegenheid nog een aandenken in onze gedachten maar dit kon op korte termijn niet klaar komen. Wij hopen u dit t.z.t. aan te kunnen bieden. Met vr. groeten. De gezamelijke besturen."
 

 

Uitgebreid zoeken

Laatste wijziging binnen getoonde objecten: 15 juli 2020