;

   
 
Op de foto's en/of afbeeldingen op deze site berusten auteursrechten. Het zonder toestemming van de Historische Vereniging Ni'jluusn van Vrogger
te Nieuwleusen publiceren en verspreiden van deze foto's op Internet (b.v. via Facebook en andere sociale media) is nadrukkelijk verboden.
Voor details (Info.copyright)
Collectie in het Museum Palthehof te Nieuwleusen
 → 
 →  [Object 02127]
 

 
 

 

 
 
 

 

Uitgebreid zoeken

Object : 02127
 
Titel : Melkbus
Datering : 1975
Beschrijving : Melkbus met naam Vecolac (fabriek) en koperen busnummer, corresponderend met lidnummer van de bij de co÷peratieve zuivelfabriek aangesloten boer. Na de komst van de melktank was de melkbus beschilderd lange tijd een geliefd voorwerp. Deze bus is beschilderd door Gerrit Brinkman, die ook de scheepszwaarden in onze collectie beschilderde. De beschilderde bus is geschonken aan de Rabobank, met een begeleidende brief: "Geacht bestuur en Directie. Namens de gezamenlijke landbouworganisaties in Nieuwleusen OLM, CBTB en de PJGO van harte geluk gewenst met de heropening van het prachtige gebouw. Wij hopen dat het functioneel een aanwinst voor onze gemeenschap zal zijn. Wij hebben voor deze gelegenheid nog een aandenken in onze gedachten maar dit kon op korte termijn niet klaar komen. Wij hopen u dit t.z.t. aan te kunnen bieden. Met vr. groeten. De gezamelijke besturen."
 
Categorie : Bankiers en verzekeraars
Collectie : Landbouw en Veeteelt
Trefwoord object :
Materiaal : metaal
Afmetingen :
Archief nr. :
Aanvullende images :
 
 

     

Heeft u aanvullende informatie over bovenstaande object?
Wij vernemen dat zeer graag van u via het  

Uitgebreid zoeken
 

Record aangepast: 15 juli 2020