;

   
 
Op de foto's en/of afbeeldingen op deze site berusten auteursrechten. Het zonder toestemming van de Historische Vereniging Ni'jluusn van Vrogger
te Nieuwleusen publiceren en verspreiden van deze foto's op Internet (b.v. via Facebook en andere sociale media) is nadrukkelijk verboden.
Voor details (Info.copyright)
Collectie in het Museum Palthehof te Nieuwleusen
 → 
 →  [Object 02078]
 

 
 

 

 
 
 

 

Uitgebreid zoeken

Object : 02078
 
Titel : Bijbel
Datering : 19e eeuw
Beschrijving : Bijbel: Canonijcke Boeken, Capittelen, ende Folien des Ouden ende des Nieuwen Testament. Eerste pagina’s zijn zo versleten dat er geen uitgever, plaats en datum is te vinden.Bij 1e pagina: De Staten Generaal der Vereenichde Nederlanden zijn nog brokken tekst, met afsluitend:.Vergaderinge van de Hoogh-ghemelte Staten Generael …age den 29 Julij 1637. …eparaphreert. A. Ploos van Amstel, onder stont Ter Ordonnantie van deselve. Getekent, Cornelis Musch. In handschrift: J.K. Kamer. zonder jaartal. Bruine leren band over houten platen, rug ontbreekt. Op de vier hoeken van de voor- en achterkant stevige koperen versiering, in dezelfde stijl twee sloten, waarvan 1 sluiting ontbreekt. In het Schuttenkerkje was een kanselbijbel met dezelfde sloten en diepdruk op het leer in gebruik (Zie Foto beeldbank).
 
Categorie : Kerk en religie
Collectie : Openbaar leven en verenigingsleven
Trefwoord object :
Materiaal : papier
Afmetingen : L=43cm, B=26cm, H=11cm
Archief nr. :
Aanvullende images :
 
 

     

Heeft u aanvullende informatie over bovenstaande object?
Wij vernemen dat zeer graag van u via het  

Uitgebreid zoeken
 

Record aangepast: 10 mei 2021