;

   
 
Op de foto's en/of afbeeldingen op deze site berusten auteursrechten. Het zonder toestemming van de Historische Vereniging Ni'jluusn van Vrogger
te Nieuwleusen publiceren en verspreiden van deze foto's op Internet (b.v. via Facebook en andere sociale media) is nadrukkelijk verboden.
Voor details (Info.copyright)
Collectie in het Museum Palthehof te Nieuwleusen
 → 
 →  [Object 00053]
 

 
 

 

 
 
 

 

Uitgebreid zoeken

Object : 00053
 
Titel : Rollecate, modelbouw
Datering : 1984
Beschrijving : Deze maquette van het huis Rollecate is gebouwd door Borgers en Zonen ter gelegenheid van de optocht op zaterdag 12 mei 1984, ter viering van “175 jaar De Dedemsvaart”. Het schilderswerk is gedaan door Gerrit Brinkman. De optocht was een van vele activiteiten, zoals een historisch toneel spel. De optocht met 24 historische praalwagens legde 96 kilometer af; begon in Hasselt en ging over de gedempte Dedemsvaart via Nieuwleusen en de andere dorpen naar Lutten, waar de jury de prijswinnaars bekend maakte. De eerste prijs ging naar “de wagen die het dichtst de werkelijkheid benaderde”; de Rollecate van Borgers en Zonen.
Gerrit Brinkman heeft vele jaren als amateurschilder diensten verleend aan de gemeenschap. Zo heeft hij verschillende keren de grote decors geschilderd voor de toneelvoorstellingen van toneelvereniging Plankenkoorts.
 
Categorie : Oranje (feest) verenigingsleven
Collectie : Openbaar leven en verenigingsleven
Trefwoord object :
Materiaal : hout
Afmetingen :
Archief nr. :
Aanvullende images :
 
 

     

Heeft u aanvullende informatie over bovenstaande object?
Wij vernemen dat zeer graag van u via het  

Uitgebreid zoeken
 

Record aangepast: 06 september 2019